вівторок, 21 січня 2020 р.

Евалюація диплома в Україні



Що таке евалюація? Це підтвердження ступеню вашого диплома про освіту. Саме такі вимоги до документу висуває Канада і США.

Оригінал диплома та вкладиш зі списком предметів і оцінками, що були отримані в українському ВНЗ, перекладаються англійською мовою, і оцінюється викладачами країни, яку ви збираєтеся відвідати.

Чому тут не підходить апостиль? Тому що система освіти в державах Північної Америки відрізняється від європейських стандартів в тому числі і від наших. У цих країнах немає ступеня молодшого спеціаліста та бакалавра. Тамтешні випускники після закінчення отримують рівень, який приймається як ступень «магістр».

Про заочну освіту тут і не чули. Тому будьте готові до того, що ваш диплом можуть порахувати низької кваліфікації через заочну форми навчання. Найкраще, на що можна розраховувати - залік повного бакалавра або 2,5 року навчання. Евалюація допомагає в таких суперечливих ситуаціях і виявляє відповідність документів встановленим нормам вищеперелічених держав.

В яких випадках проводиться евалюація диплома в Україні
Якщо ви хочете вчитися, працювати або жити в Канаді або Америці, то потрібно обов'язково привести диплом про освіту до стандарту та вимог цих країн.

Процедура необхідна при:

● подачі документів на ПМЖ. В подальшому при пошуку роботи без евалюації ви не зможете підтвердити свою кваліфікацію;
● участь у програмі з працевлаштування. В її рамках такий документ потрібно мати всім без винятку;
● отриманні посади в державних установах;
● вступ до коледжу або ВНЗ США або Канади.

Чи обов'язкова евалюація?

Американські університети майже завжди запитують підтвердження ступеня диплома у іноземних абітурієнтів. Винятки бувають рідко. Але все ж є.

Евалюація не робиться в таких випадках:

● при вступі в найпрестижніші американські ВНЗ. У них є власні фахівці, які компетентні в цьому питанні. Ви надаєте тільки офіційно завірені документи, їх переклад і транскрипт;
● при подачі документів до університету, де ваша попередня освіта не особливо важлива. Тут переслідується інша мета - набрати побільше студентів з інших держав. При виборі такого закладу уважно його вивчіть;
● при працевлаштуванні. Роботодавець більшою мірою оцінить ваші навички та здібності в процесі роботи, ніж папірець з оцінками. Але кожен випадок індивідуальний. Перед від'їздом уточнюйте, чи варто робити евалюацію або можна обійтися.

Як проводиться евалюації диплома, отриманого в Україні
Офіційно затверджено два способи підтвердження ступеня диплома. Перший з них підходить тим, хто влаштовується на роботу. Документу присвоюється певний статус і ви отримуєте до нього ще один папірець, де вказано, якому ступеню освіти в Америці він відповідає.

Другий спосіб прийнятний для майбутніх студентів. Його точна назва «Course-by-course», що в перекладі означає «курс-на-курс».

Метод - оцінювання досить складний і складається з цілого ряду процедур:

● апостилювання диплома в Міністерстві освіти України;
● транскрипт оцінок у вкладиші;
● переклад документів із завіренням;
● передача всього пакету в WES (американську організацію, яка робить перевірку);
● звіт щодо диплому;
● отримання звіту від WES.

Це процедура не одного дня і займає чимало часу і сил. Самостійно вирішувати такі питання - значить надовго втратити спокій і сон. Краще звертайтеся до фахівців і збережіть свої нерви і здоров'я.

Борю перекладів «Держпереклад» пропонує висококваліфіковані послуги з проведення процедури еавлюації дипломів в найкоротші терміни. Залишайте свої заявки на сайті або телефонуйте.

Завжди раді вам допомогти.

Немає коментарів:

Дописати коментар