субота, 20 червня 2020 р.

Апостиль у Запоріжжі

                             
Для того щоб українські документи мали юридичну силу за кордоном, необхідна їх легалізація (http://dpereklad.zp.ua/konsulskaya-legalizaciya-dokumentov). Для країн, які брали участь у підписанні Гаазької конвенції 1961 року, консульська і дипломатична легалізація документів не вимагається. У цьому випадку досить проставлення спеціального штампу - апостиль. Щоб поставити апостиль у Запоріжжі (http://dpereklad.zp.ua/apostil-na-dokumenty), потрібно звернутися до компетентних компаній для підготовки та відправки документів до тих Міністерств України, які здійснюють апостилювання.
Наявність апостиля підтверджує справжність офіційного документа і надає юридичну силу для інших країн. Апостилювання вимагає менше часу, ніж консульська легалізація.
 
Як поставити апостиль в Запоріжжі
Апостилювання документів - процес, що вимагає знання особливостей подачі заявок, правил збору та підготовки необхідних паперів. Є безліч нюансів, які потрібно врахувати, інакше можна втратити велику кількість часу на бюрократичну рутину.
Бюро перекладів Запоріжжя «Держпереклад» бере всі ці проблеми на себе. Зв'яжіться з нами по телефону, Viber або електронній пошті для отримання додаткової інформації про послугу проставлення апостиля.
 
На які документи ставиться апостиль:
Апостиль можна поставити на освітні документи, наприклад, диплом, атестат і додатки. Проставлення штампа здійснюється Міністерством освіти і науки України. Копії диплома для проставлення апостиля не приймаються. Штамп ставиться тільки на оригінал документа.

 

Відмовити в апостилювання можуть в декількох випадках:
- якщо документ пошкоджений;
- якщо є написи, виправлення;
- відсутні необхідні підписи або печатки;
- підпис не відповідає особистості або посади керівника навчального закладу;
- Міністерство освіти і науки України не змогло підтвердити факт видачі диплома.
Штамп апостиль може знадобитися для свідоцтв і виписок з органів РАЦСу, судових і реєстраційних документів для юридичних осіб.
 
Апостилювання довідки про несудимість. 
Штамп ставить МЗС України в Києві. Довідку про несудимість видає Міністерство внутрішніх справ України. Апостилюванню не підлягають довідки про несудимість, в яких відсутній підпис начальника МЗС та печатка установи. Проставлення апостиля проводиться на оригінал довідки про несудимість.
Якщо ж країна вимагає подвійний апостиль, то штамп ставиться на оригінал і нотаріально засвідчену копію з перекладом. Тип штампу слід уточнювати у іноземній організації, якій потрібна довідка про несудимість.  
Термін апостилювання документів залежить від офіційного органу, в який відправляється запит. Для Міністерства юстиції України термін становить 5-7 робочих днів, для Міністерства освіти - 3-30 робочих днів. Для Міністерства закордонних справ - 3-6 днів, але в деяких випадках може збільшуватися до 20. Час варіюється в залежності від типу документу, заявленої терміновості та наявності або відсутності необхідності отримувати додаткову інформацію від установи, яка видала документ.

Немає коментарів:

Дописати коментар