середа, 26 травня 2021 р.

Апостилювання офіційних документів - що це таке?

 


Апостилювання офіційних документів - назва правового режиму за визнанням документів для використання за кордоном, оформлених за всіма правилами. Апостиль з'явився як альтернатива консульській легалізації, універсальна процедура за підтвердженням оригінальності, юридична система іноземних документів. Процедура вимагає меншого часу, апостиль може застосовуватися в різних країнах. Як приклад - апостильоване свідоцтво про проходження курсів http://dpereklad.zp.ua/apostil-na-dokumenty, атестат має повну офіційну силу. Якщо документ був отриманий в Україні та не був апостильований, то в інших державах його просто не приймуть до розгляду.

Де пройти процедуру апостилювання

Україна чітко визначає перелік органів, які мають право проставляти апостиль на офіційних паперах. Це Міністерство закордонних справ (МЗС), Міністерство науки та освіти (МОН), Міністерство юстиції (МЮ). Так судові та нотаріальні документи апостилюють у Міністерстві юстиції. Апостилювання довідки про несудимість вам виконають у Міністерстві закордонних справ, диплом, свідоцтво про перепідготовку - у Міністерстві освіти та науки. Можливо звертатися не особисто, а за довіреністю.

Що дає апостилювання

Проходження процедури апостилювання http://translation.center/apostyle-v-kieve робить підпис посадової особи, яка видала документ достовірними. Також апостильований папір за умовою підтверджує аутентичність штампа або печатки, які використовувались для затвердження.

Як виглядає апостильований офіційний документ

Апостильований документ містить штамп не менше 10 * 10 см, який проставляється безпосередньо на неї або підшитому окремому листі паперу. Для апостилювання офіційної документації необхідно відповідати державному зразку, що діє в країні на момент проведення процедури. Відповідність довідок, свідоцтв, інших офіційних документів перевіряє працівник офіційної установи. Цей спеціаліст перевіряє наявність довіреності, якщо вона необхідна. Проведення апостилювання http://lcm-company.com/translate говорить про те, що все буде в порядку з документами.

Офіційний регламент визначає етапи, порядок проведення процедур. Так апостиль неможливо проставити на не оригінальні свідоцтва, атестати.  Довідка або будь-які інші папери повинні бути надані ​​строго в оригінальному форматі, довіреність теж не може бути копією.

Інші важливі моменти

Апостилювання не буде виконано для паперів, які:

- заздалегідь визначені для використання в країні, яка не входить у якості підписанта до складу Гаазької конвенції;

- важко читаємі (наприклад, були пошкоджені);

- написані або підписані олівцем (офіційний бланк завжди повинен бути оформлений за правилами, містити печатку та підписаний ручкою);

- містять дописи, виправлення;

- відносяться до категорій навчальних планів, архівних довідок, не закріплених гербовими печатями, що не містять підписів відповідальних осіб;

- оформлені з іншими порушеннями, які були виявлені.

Якщо все в порядку, оформлення апостильованої документації буде здійснено після обробки у найкоротшій термін.

Немає коментарів:

Дописати коментар