середа, 6 січня 2021 р.

Машинний переклад VS живий переклад


Для роботи на міжнародному ринку стало дуже важливо розробити ефективний інформаційний потік для передачі точних повідомлень. 

Завдяки ефективному перекладу текстів можна легко подолати мовний бар'єр і донести необхідну інформацію в усіх країнах. Щоб адаптувати контент або інформацію відповідно до рідної мови аудиторії, потрібно або звернутися до перекладача для кращої адаптації або скористатися машинним перекладом, що дасть можливість скоротити бюджет. 

Різниця між цими двома способами більше схожа на різницю між «кількістю і якістю». Причина, по якій більшість організацій використовують машинний переклад, полягає в тому, що вони хочуть максимально швидко донести рекламний текст до аудиторії. 

Потрібно розуміти, як функціонує переклад текстів в глобальної комунікації, а потім зробити висновки. Коли ви потрапляєте на ринок іншої країни, мова йде не тільки про перетворення або адаптацію продукту і послуг відповідно до рідної мови мешканців, але й про багато іншого, оскільки ви безпосередньо маєте справу з їх культурою, особистістю і традиціями. В цьому випадку Вам потрібно зберігати професіоналізм і правильно зробити переклад документів, приймаючи до уваги їхню етнічну приналежність, фрази і жаргон. 
За останні кілька років ми побачили безліч дивних перекладів, які явно вплинули на значимість бренду і створили середовище для неправильного тлумачення або неправильного уявлення. 

Ось деякі причини, за якими машинному перекладу не вистачає творчості: 
Створення творчого контенту - складне завдання для машини. 
Переклад будь-якого контенту за допомогою машинного перекладу більше схожий на перетворення одного речення в інше. Саме на цьому етапі більшість компаній застряє, оскільки деякі слова, фрази або ідіоми, при перекладі на інші мови, мають інше значення. Це те, що може бути зроблено тільки кваліфікованими спеціалістами, які добре знають всі нюанси мови цільової країни. Ви повинні розуміти, що машина не допоможе вижити вашому бізнесу в епоху мов, оскільки існують тисячі іноземних мов, і кожна з них має свої особливості. 
З цієї причини міжнародні компанії, що займаються електронною комерцією, співпрацюють з надійними бюро перекладів, оскільки вони не хочуть ставити під загрозу значимість бренду. У контенті є кілька елементів, які вказують читачеві на якість матеріалу. Ви повинні переконатися, що всі перекладені документи передають правильне значення оригінальних документів і подають інформацію так само, як і оригінал. Можна заощадити гроші, обравши машинний переклад, але в плані ясності, оповідання та подачі інформації Ви напевне програєте. 

Хто зробить перевірку? 
Щоб домогтися успіху на світовій арені, дуже важливий багатомовний переклад веб-сайту компанії. При використанні машинного перекладу не можна бути впевненим у тому, що вся інформація достовірна, оскільки передача кожного слова сама по собі є складним завданням. Для ведення успішних продажів на міжнародному ринку, Вам необхідно продумати весь свій контент виключаючи помилки або вилучення слів, щоб правильно представити бренд в очах покупців. Це можливо тільки скориставшись послугами професійного перекладача, який готовий взяти на себе відповідальність, і Ви отримаєте гарантію того, що переклад виконаний якісно. 

Більші обсяги продажів 
Переклад необхідний, щоб адаптувати Ваш продукт і послуги мови місцевої аудиторії. Зараз більшість клієнтів вивчають інформацію про продукт, перш ніж прийняти остаточне рішення про покупку. І погане враження про продукт може легко створити Вам проблеми в плані продажів і маркетингу. Незалежно від того, наскільки креативним є Ваш рекламний матеріал, він не будете мати ніякого значення, якщо не буде точним і досконалим. 

Зрештою, остаточний вибір зробити можете тільки Ви. Хоча, за допомогою машинного перекладу Ви отримуєте результат швидше, але Ви не можете бути впевнені в тому, що переклад правильний. В останній час якість має велике значення для унікальності компанії. Одне неправильне враження може зіпсувати Ваш вигідний сценарій і заподіяти величезні збитки. Завдяки якісному перекладу можна легко продемонструвати авторитет бренду і легко надати широкий спектр продуктів широкому колу покупців. 

Немає коментарів:

Дописати коментар