понеділок, 21 жовтня 2019 р.

ВЕЛИКОБРИТАНІЯ: Як фінансові перекладачі можуть і повинні втручатися у боротьбу з корупцією


Професійні лінгвісти, які працюють у сфері фінансових перекладів, можуть і повинні втручатися у боротьбу зі злочинами, такими як корупція, відмивання грошей та крадіжка даних. Їх участь у розумній ретельній обробці при перекладі делікатних документів іноземною мовою може відбуватися переважно на п'яти рівнях: попередній огляд документів, інформація про їх походження, перевірка фактів, знання методів LBC та відповідність стандарту BSI10500.

ПОПЕРЕДНІЙ ПЕРЕГЛЯД ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ПЕРЕКЛАДУ
У статті, опублікованій в газеті BCC, Девід Кларк пояснює, що перша обережність, яку потрібно вжити, - це "не ставити воза перед конем". Часто виникає сильна спокуса почати з повного перекладу всіх документів перед вивченням перекладацького вмісту. Але це може викликати значну трату часу, а також зайві витрати. Навпаки, кращим є структурований підхід до ризикованого перекладу, який базується на співпраці між професіоналами фінансового відділу та спеціалізованими службами фінансового перекладу: процес починається з огляду документів іноземною мовою з метою виявлення можливих спроб шахрайства. Наприклад, якийсь менеджер з відповідності зможе виділити найбільш релевантну інформацію, а також потенційно підозрілі елементи. Потім ці дані будуть перекладені як пріоритетні, і їх аналіз, перш ніж перекласти решту документації, дозволить усвідомлено прийняти рішення та заощадить час і гроші.
ІНФОРМАЦІЯ ПРО ДЖЕРЕЛО ДОКУМЕНТІВ
Перекладача слід також заохочувати використовувати свою галузеву експертизу та місцеві знання, щоб дізнатися про джерело документа та джерело матеріалу. Перекладачі також можуть бути доручені визначити, витягти та вивчити певні ключові дані. Ця процедура додає додатковий та незалежний крок до належної ретельності та детального огляду. Однак, щоб переклад документів вважався дійсним, він повинен бути засвідчений перекладачем або компанією з фінансових перекладів.
ПЕРЕВІРКА ФАКТІВ
Ще один крок - перевірка фактів. Цим буде займатися відповідальний менеджер з дотримання правил, але тут можуть бути корисні й навички лінгвіста. Їх знання місцевого ринку, а також їхні аналітичні та дослідницькі навички можуть допомогти виявити порушення, які можуть свідчити про будь-яку підозрілу активність у документах чи розмовах. Особливо це стосується фази знайомства із замовниками (KYC). Аналогічно такі коментарі можуть бути зроблені у разі повідомлення під час огляду та первинного перекладу документа.
ЗНАННЯ МЕТОДІВ LBC
На останок, професіоналам у боротьбі з відмиванням грошей та їх утриманням, працівникам з питань взаємодії з клієнтами та лінгвістами слід пройти навчання для розуміння конкретних ризиків, пов’язаних із багатомовними документами, та ефективної мінімізації цих ризиків. Було б добре, якби знання, що знаходяться в цих рамках, включали інструменти розслідування та методи, якими користуються працівники правоохоронних органів, приклади кращих практик та прикладів, яких не слід дотримуватися, та кримінальні типології, що описують спроби обійти антикорупцію та протидії боротьбі з протидії відмиванню коштів.
ВІДПОВІДНІСТЬ СТАНДАРТУ BSI10500
Стандарт британської боротьби з хабарництвом сертифікат BSI10500 став неминучою формою сертифікації, особливо для британських компаній, які працюють за кордоном та які хочуть забезпечити адекватність їхніх процедур проти хабарництва. Хоч насправді є факт, що цей стандарт є специфічним для британського законодавства, прихильні компанії забезпечать свою відповідність у всіх своїх операціях та у всіх юрисдикціях. Для цього важливою є надійна послуга фінансового перекладу. Дійсно, старанність у цій галузі, особливо в юридичних та фінансових операціях за кордоном, повинна включати те, чого можна уникнути мовою, оскільки дезінформація чи погана комунікація часто є джерелом міжнародної злочинної діяльності.
Добре підібраний відповідальний персонал та постачальник мовних послуг є важливими для боротьби з шахрайством та корупцією. Врахування ризиків, пов'язаних з мовою, є вирішальним у цьому плані.

Немає коментарів:

Дописати коментар